Hodnocení zájezdů – recenze

Hubert S.

Ural – na rozhraní Evropy a Asií “Po stopách českých legionářů“

2018-04-08 - 2018-04-15

Hodnocení: 10

Dovolte, abychom poděkovali za velice pěkný zájezd na Ural. Výběr programu byl velmi zajímavý i poučný. Získali jsme mnoho informací, které dokreslily naše znalosti. Chci poděkovat průvodci panu Konstantinovi.
Průvodců jsem poznal desítky, ale ten náš, Konstantin patří do té opravdové špičky!
Velmi se nám líbila organizace zájezdu, zajištění ubytování v dobré kvalitě a uzpůsobení zájezdu všem věkovým kategoriím i individuálním zájmům a potřebám.
Rád se zúčastním dalších zajímavých zájezdů s Vaší CK.

číst dál

Radka

Výstup na Leninův štít na Pamíru

2018-07-21 - 2018-08-04

Hodnocení: 10

Dobrý den,
na přelomu červenсe a srpna 2018 jsme se s vaší kanceláří zúčastnili expedice na Leninův štít na Pamíru.
Plánovaný program byl splněn na 100% a ještě něco navíc. Ze zájezdu jsme si odnesli zážitky na celý život.
Hlavně však chceme poděkovat našim průvodcům. Tito lidé výborně znají terén, umějí odhadnout přicházející změny počasí, mají zkušenosti s výstupy s nezkušenými klienty a s výškovou nemocí. Stejně tak vám mohou poradit vhodné aklimatizační trasy.
Zájezd doporučuji všem lidem, kteří mají rádi přírodní krásy a hory.

číst dál

Honza J.

Rybaření v regionu Chubsugul

2017-09-15 - 2017-09-25

Hodnocení: 10

Jako účastník zájezdu „Rybaření v Mongolsku” (od poloviny srpna 2017) jsem po sedmi letech znovu navštívil tuto velkou zemi děkuji a zo to CK Viola Travel. Mongolsko nám představilo mnohé ze svých tajů a krás. Na severu uprostřed modřínových lesů, v krajině podobné sibiřské tajze, čarovalo průzračně čisté jezero Chovsgöl. Sledovali jsme stáda koní ve volné krajině, obdivovali jsme životní vitalitu velbloudů i majestátnost orlosupů vznášejících se nad krajinou, hory, stepi a pouště s volně se pasoucími stády. Moc doporučuji, načerpáte novou sílu a energii, a kromě toho, si ještě bezvadně zachytáte!

číst dál

Gustav

Expedice Bajkal - Mongolsko Aktivní zájezd pro milovníky přírody

2017-12-01 - 2017-12-11

Hodnocení: 10

Uvědomil jsem si, že potřebuji vidět zimní Baikal asi před 10 lety, když jsem byl poprvé  v Rusku. Čekal jsem docela dlouho, ale stálo by to i za 50 let čekání… Navíc se mi podařilo hezky naplánovat do té cesty i Mongolsko, nebylo možné nechat si ujít takovou šanci... Spousta krasných fotek, lidí, jídla! Jedním z nejsilnějších zážitků bylo, jak jsme se utábořili u jezera Hovsgol. K ohni si k nám přisedli mongolští rybáři, spolu jsme upekli rybu, a oni nám na oplátku nabídli vlastní zásoby. A jen tak jsme tam spolu byli a nemluvili ani anglicky ani rusky, byl to hezký jazyk na pohledu a gesta.

číst dál

Klara

Gruzie - Arménie . Grand tour

2015-08-10 - 2015-08-25

Hodnocení: 10

Byla jsem účastnicí zájezdu do Gruzie a Arménie v termínu od 10. 8. do 25. 8. 2015. Děkuji za skvělé průvodcovské služby a velice oceňuji ubytování v soukromí, člověk se seznámí s opravdovým životem místních obyvatel. Osobně chci poděkovat průvodkyně Nino za předávání osobních zkušeností z pobytu v Gruzii a vytvoření přátelské atmosféry mezi účastníky.

Váš přístup, režiie cesty, dokonalý servis na cestě, pojetí podniku, i personální obsazení – bylo úplně skvělé. Nesmím zapomenout na výbornou kuchyni - tu zvláště chválila mužská část naší výpravy. Přiznávám se, že nejsem milovník psaní - ale nelze práci vaší cestovní kanceláře přejít mlčením. Ještě jednou moc děkuji a na další dovolenou organizovanou cestovní kanceláří Viola travel se už teď těšíme!

číst dál

Vaclav H.

Nezapomenutelná Gruzie

2018-07-14 - 2018-07-15

Hodnocení: 10

S CK Viola Travel jezdím od roku 2010 a už od prvního zájezdu jsem poznala, že tenhle styl cestování mi vyhovuje. Výlety a túry v přírodě, prohlídky měst a památek dle vlastního výběru, spaní ve vlastních stanech, občasné vaření v ešusu, večerní posezení a povídání, přátelští průvodci.

Chtěla bych poděkovat za zážitky a poznání, které jsem díky vám utržila na dovolené v Gruzii. Díky, že jste mi  umožnili zažít životní zážitky - rozhodně akční, netradiční, zábavné, nebo při kterých se tajil dech. Bylo tam spousta srdečných a pohostinných lidí, sama jsem to zažila mnohokrát, jako například nějací chlápci co nám dali v ulicích Tbilisi čerstvé chleby a tvrdili že jsou "nastojašči (opravdoví) gruzíni" )

Žádný zájezd CK Viola mě nikdy nezklamal. Program je vždy přesně dodržený a všechny jeho body stojí za to.

číst dál

Standa K.

Moskva – hlavní město Ruska (středověké , sovětské i moderní )

2018-03-15 - 2018-03-18

Hodnocení: 10

Moskva je nádherné město, které potřebuje čas! Velké prospekty, vynikající jídlo, krásní lidé! Ujistěte se, že máte pohodlné boty a vyražte ven na procházku. Rudé náměstí, katedrála sv. Bazila, nábřeží Moskvy – jsou to velmi krásná a zajímavá místa. Ale nejdůležitější je komunikovat s lidmi, jsou vstřícní a přátelští. Mohou doporučit kam jit na jídlo nebo jak naplánovat cestu.

číst dál

Bohuslav M.

Bajkal – ze západu na východ

2017-02-19 - 2017-03-05

Hodnocení: 10

Na pár zimních tydnu jsme si s manželkou vymysleli pěknou „zimní dovolenou“ v podobě přechodu sibiřského jezera Bajkal. Jak bych ten zájezd vystihl v několika termínech? 700 km, průhledný led, zima a vítr, absolutní restart hlavy, hodiny smíchu, několik litrů horkého čaje různých příchutí, neskutečný pocit volnosti, svobody a nekonečné návaly euforie, kdy jen křičíte štěstím a šlapete dál. Mám si na co vzpomenout.

číst dál

Jirka K.

Moskva - Vladivostok - 18 dní

2018-08-15 - 2018-09-02

Hodnocení: 10

17 dní ve vlaku, kdy vidíš jen břízu, břízu a opět břízu, může být vzrušující! Pro mě to byl skvělý zážitek nejen proto, že projedu napříč skoro celým Ruskem, ale poznám jak to ve skutečnosti vypadá. Mnozí cestovatelé navštěvují Moskvu a Petrohrad a myslí si, že tak vypadá matička Rusko. Když vidíš, jak vypadají jiná ruská města, vesnice a hlavně okolí, máš lepší představu. Cesta Transsibiřskou magistrálou trvá 17 dní a denně jezdí minimálně 4 vlaky na trase Moskva - Vladivostok. Vlak zastaví podle harmonogramu na pár minut ve stanici ve městě. Proto je třeba naplánovat cestu tak, abyste se do měst I podívali. Vlakové spojení je tak časté, že to není problém. Je to jako kdyby si cestoval na trase Praha – Zlín, jen s tím rozdílem, že to trvá déle.

číst dál

Michaela

Petrohrad - hlavní město carského Ruska

2016-06-30 - 2016-07-04

Hodnocení: 10

V Pítěru jsem byla několikrát a je mi po něm strašně smutno! Je to jedno z nejhezčích měst v Evropě kde jsem byla. Petrohrad vypadá na fotkách nádherně, ale ve skutečnosti opravdu vyrazí dech. Chrám Spasa na krovi, zvenku i zevnitř jen ááááách. Nemůžu si o projíždce po Něvě ani číst, abych nebrečela. Projíždka je unikátní zážitek, proto ji nutně doporučuji! Stejně jako ojedinělá atmosféra celého města, která mi intenzitou připomíná Londýn. A paláce knih... ruským knižním obalům se nevyrovná nic na světě. V jednom knižním paláci je knih jako v Praze a okolí. No, a samozřejmě ruská zmzlina, která s českou ruskou nemá nic společného. Je to slast, na kterou budete vzpomínat celý život.

číst dál

Denisenko K.

K úpatí štítu Bělucha. Trekking.

2018-07-30 - 2018-08-10

Hodnocení: 9

Všchno bylo dobře organizováno  (jídlo, práce průvodce)

číst dál

Saveleva O

K úpatí štítu Bělucha. Trekking.

2018-07-30 - 2018-08-10

Hodnocení: 10

Průvodce byl skvělý. Оrganizace zájezdu byla výborná. Průvodce nám celou cestu vše pomáhal. Pomáhal i vařit na ohni. Jídlo bylo pestré a jídla na ohni byla naprostou lahůdkou. Občerstvení nám take chutnalo. V Tjunguru  take pracují schopní a zodpovědní lidé. Všechno se mi líbilo. Myslím, že se ještě vrátíme.

číst dál

Fadejčev Vitalij

K úpatí štítu Bělucha. Trekking.

2018-07-30 - 2018-08-10

Hodnocení: 10

Všechno bylo organizováno na vysoké úrovni,  personál základny Vysotnik je vstřícný a přátelský. Průvodce byl motorem a oporou naší výpravy, za což mu patří velký dík. Celkově jsme si odnesli hodně zážitků a určitě se vrátíme.  P.S. chci ještě vyzdvihnout výborné jídlo, práce kuchyně je na nejvyšší úrovni.

číst dál

Larina Natalija

K úpatí štítu Bělucha. Trekking.

2017-08-14 - 2017-08-25

Hodnocení: 10

Práce průvodce byla výborná!!! Výborná znalost oblasti a orientace v horách.

Jeho lidský postoj a soucit, pomoc v obtížných situacích, schopnost povzbuzovat, motivovat - vše uvolněným způsobem s humorem. Po příjezdu do Ak-Kem, kompletní organizace života, stravování, příjemně strávený volný čas! V horách jsme si také vyzkoušeli nové dovednosti. Jídlo na Vysotniku bylo výborné! Různé pokrmy a krásně naservírované, přátelský personál. Personál společnosti Vysotnik obecně pracuje hladce a profesionálně, což na nás zanechalo pouze ty nejlepší dojmy! Díky Vysotniku, díky Kosťo!

číst dál

Šikovec Viktor

K úpatí štítu Bělucha. Trekking.

2017-08-14 - 2017-08-25

Hodnocení: 10

Рráce průvodce byla výborná. Byl veselý, zodpovědný, organizovaný. Organizace zájezdu byla skvělá. Potraviny vyvážené, vždy jich bylo dost. Naučil jsem se mnoho nového. Mám spoustu dojmů, viděl jsem hory poprvé v životě, jsem velmi rád, že tam jel, jsem velmi vděčný. Radím všem přátelům a známým jet také. Děkuji!

číst dál

Panfilova Olga

K úpatí štítu Bělucha. Trekking.

2017-08-14 - 2017-08-25

Hodnocení: 10

Super! Super! Super! Jsem velmi spokojená!!! Průvodce Kosťa, byl prostě úžasný. Pochod v horách byl zajímavý. Dozvěděli jsme se mnoho nového o horách a o Altaji. Kosťa toho mnoho ví. Velmi taktně nás povzbuzoval a pomáhal nám.  Nebudu dlouze psát, jen chci říct, že všechno je na úrovni. Velký dík patří administrátorce Kátě, přijala nás jako svou rodinu. Během našeho pobytu ve Vysotniku byla vždy přátelská a usměvavá. Zvláštní poděkování patří také pracovníkům jídelny. Všechno bylo prostě MŇAM. Servírování úžasné. Máme moc krásných zážitků a dojmů, moc děkuji. Přeji Vám zdar a prosperitu.

číst dál

Nikolaj Konjuchov

K úpatí štítu Bělucha. Trekking.

2017-08-14 - 2017-08-25

Hodnocení: 9

Měli jsme výborného průvodce. Ivan – nejlepší průvodce. Evgenia – výborná dívka. Děkuji Vám za tak krásný výlet.

číst dál

Rogovy Ivan, Ekaterina Luka

K úpatí štítu Bělucha. Trekking.

2017-07-20 - 2017-07-31

Hodnocení: 10

Dojmy jsou úžasné, organizace byla vynikající, jídlo je špičkové. Děti (8-11 let) si to opravdu užili!
Průvodce je skvělý!
Děkujeme za skvělou dovolenou!

číst dál

Kopytova Anna

K úpatí štítu Bělucha. Trekking.

2017-07-20 - 2017-07-31

Hodnocení: 10

Děkuji!
Dojmy jsou nádherné. Krásná Altai se nás dotkla svou divokostí a krásou.
Když uvidíte takovou krásu, zmizí veškeré obtíže a únava z cesty.
Chtěla bych vám popřát, abyste toto vše zachránili.
S prací průvodce jsem byla spokojena. Jak Ivan, tak Eugenia byli přiměřeně přísní, ale současně naslouchali našim požadavkům. Oba průvodci jsou kreativní lidé, což je velmi pěkné. Jídlo je velmi chutné, na všech základech kromě Ak-Kem. Podle mého názoru bylo jídlo příliš tučné.
Během cesty je naše parta ještě vice skamarádila. Žádný den našeho zájezdu bych nevynechala.

Přijedeme zas!
Ještě jednou děkuji!

číst dál

Аnja Usačeva , Erik Delangke

K úpatí štítu Bělucha. Trekking.

2017-07-20 - 2017-07-31

Hodnocení: 10

To byla naše první zkušenost s absolvováním pěší trasy a máme je ty nejkrásnější dojmy. Trasa byla dokonale uspořádána. Ivan a Ženja nám neustále vyprávěli zajímavé příběhy o navštívených místech, navrhli, kudy nejlépe jít, nevtíravě nás obklopili svou péčí. Všechno bylo super! Děkujeme!

číst dál
Uvítáme napíšte-li své hodnocení zájezdu
Vložit fotografii

Abychom mohli naše služby a uživatelský komfort lépe přizpůsobit Vašim potřebám, Viola travel s.r.o. ukládá na Vašem prohlížeči soubory cookies. Prosím, sdělte nám svůj souhlas s používáním cookies.